FEEST IN WASSENAAR!!!!
Zoals de meesten van jullie misschien wel hebben meegekregen is het een top weekend geworden voor ons: 1e nationaal Marseille.
Een droom die na zoveel jaren werkelijkheid werd. Op deze bewuste dag kriebelde het en was er een vreemd voorgevoel. Als het ooit moest gebeuren zou het vandaag zijn!! De omstandigheden waren optimaal en we hadden onze beste duiven mee. In Simpelveld viel rond half 8 in de avond de eerste Nederlandse duif. Gevolgd door nog een aantal Limburgse duiven. Toen was het Jac van den Bosch in Hengstdijk die er eentje pakte. Dus ze kwamen ook aan de westkant binnen! Na een stuk of 25 duiven in Limburg, Brabant en Zeeland, zaten wij ‘op hete kolen’. Het gevoel dat je overmeestert als om 20.21 uur je je duif aan ziet komen is niet te beschrijven. In heel Zuid – Holland was nog geen duif gemeld. Dit kon toch niet anders dan een hele vroege zijn? Dit gevoel werd bevestigd toen we op de Z.L.U.-site op de 1e plek kwamen te staan. De spanning steeg, want er kon natuurlijk nog op de achterhand een vroegere duif vallen. Dat was anderhalf uur billen knijpen en hopen. Om 21.37 uur kon niemand ons meer inhalen en was de 1e nationaal een feit. Champagnekurken knalden van de flessen, want dit moest wel gevierd worden natuurlijk.

Tussen de constatering en het moment dat de nationale zege een feit was, stond de telefoon al roodgloeiend. Daarna ging het hele circus pas echt los. Onbeschrijflijk wat er dan allemaal gebeurt. We hebben het hele circus over ons heen laten komen. Felicitaties van het Z..L.U.-bestuur. Ook een telefoontje van Ad van Gils om de volgende dag een reportage te komen maken, Falco Ebben kwam de foto’s en film maken. En niet onbelangrijk de controle van de duif door de organisatie die door Ruud Vermaat namens de Z.L.U. werd uitgevoerd.
Alles bij elkaar een fantastische ervaring, een enorm hectische vrijdagavond. En dan die vrijdagnacht…….heb ik – Louis – geen oog dichtgedaan. De adrenaline was van zo’n hoog gehalte dat slapen er niet bij was! En dan gaat de hectiek op zaterdag gewoon verder! Een compleet gekkenhuis was het (en is het soms nog).

De winnende duif de ‘Witneus 006’ was niet aan zijn proefstuk toe. Hij heeft al diverse mooie prijzen behaalden deze nationale zege betekende al zijn 8e prijs. Drie weken geleden won hij nog de 41e nationaal Agen. Hij staat nu voor diverse klassementen zoals Bordeaux-Agen over 3 jaar en Beste Z.L.U.-duif met 2 prijzen er goed voor om een zeer goede klassering te behalen. Komende periode zullen we hier achter komen.

Onze 2e duif was ‘Vale Tino’ die in 2016 als jaarling de 83e nationaal St. Vincent won en daarmee de snelste jaarling van Nederland was. Onze eerste en tweede getekende kwamen achter in de uitslag nog net in de prijzen. Al met al een verrassende vlucht die we nooit zullen vergeten.

Dank aan iedereen voor de felicitaties, het was geweldig, iets wat wij iedereen van harte toewensen een keer mee te mogen maken.

Opm. webmaster: het klinkt wellicht absurd maar de dagen na de inkorving kon ik aan Louis merken dat Louis zichzelf niet was. De zenuwen hadden zich van hem meester gemaakt. Zijn vertrouwen in een super prestatie op deze Marseille kende geen grenzen. Hun duiven waren bij inkorving in zo’n sublieme toestand dat een uitmuntend resultaat niet kon uitblijven. Het was voor Louis moeilijk dat niet van de daken te schreeuwen en iedereen te vertellen. Achteraf had hij het goed gezien en werd zijn vertrouwen beloond met de nationale overwinning!

Vooruitblik Narbonne

Voor Narbonne hebben we 13 duiven ingekorfd. 5 Oude en 8 jaarlingen. Als eerst getekende op de poulelijst staat ‘Terror Fred’. Als 2e getekende een jaarling en wel de ‘01’, kleinzoon van de ‘Annemarie’ van Jan Polder, op Agen 2017 onze eerste duif. Het overtreffen van de prestatie van afgelopen weekend zal bijna onmogelijk zijn, maar we hebben er ondanks de hectiek van de afgelopen dagen enorm veel zin in!

Wie wensen iedereen een geslaagde vlucht toe.
Louis en Ruth